• Morate uneti minimum 3 karaktera

    • Moj Nalog
    Prijavi se
    Slike od konzervirane mahovine - Kamen Dizajn

    Slike od konzervirane mahovine

    Autor: Nenad Sarjanović
    11.09.2024.

    Slika od mahovine u svaki prostor unese dodir prirode

    Konzervirana mahovina od islandskog lišaja (takođe poznata kao "skandinavski lišaj" ili "ren mahovina") je prirodna mahovina koja je prošla kroz proces konzerviranja kako bi zadržala svoj izgled i teksturu bez potrebe za redovnim zalivanjem ili održavanjem.
    Ne zahteva zalivanje, jer je već tretirana tako da zadržava vlažnost. Unošenje vode može oštetiti strukturu i izgled mahovine, stoga izbegavajte direktan kontakt sa vodom ili vlagom. Prekomerno suva okolina (sa manje od 30% vlažnosti) može uzrokovati da mahovina postane kruta.

    Konzervirana mahovina treba da se čuva dalje od direktne sunčeve svetlosti. Dugi periodi izlaganja jakom svetlu mogu uzrokovati da mahovina izgubi boju i postane krta.

    Držite mahovinu dalje od izvora toplote, kao što su radijatori, grejalice, ili direktna sunčeva svetlost, jer visoke temperature mogu osušiti mahovinu i uzrokovati promenun boje ili teksture. 

    Da biste očistili mahovinu od prašine, koristite fen za kosu na hladnom podešavanju kako biste lagano uklonili prašinu. Nemojte koristiti usisivač ili mokre krpe jer to može oštetiti
    mahovinu.

    Proces konzerviranja mahovine obično ne zahteva upotrebu pesticida ili hemikalija štetnih po okolinu, što je čini ekološki prihvatljivim izborom za dekoraciju enterijera i može trajati nekoliko godina bez potrebe za održavanjem, zadržavajući svoj prirodan izgled i osećaj. 

    Konzervirana mahovina ima sposobnost apsorpcije zvuka, što je čini korisnom za smanjenje buke u zatvorenim prostorima, kao što su kancelarije, restorani, ili domovi.
    Izvor: Internet
    Loading...