• Morate uneti minimum 3 karaktera

    • Moj Nalog
    Prijavi se
    Aranžmani sa tropskim biljkama - Kamen Dizajn

    Aranžmani sa tropskim biljkama

    Autor: Nenad Sarjanović
    10.09.2024.

    Poput buketa rezanog cveća, tako i aranžmani sa tropskim biljkama plene bojama i teksturama

    Tropske biljke potiču iz toplih i vlažnih regija širom sveta, uglavnom iz tropskih šuma Južne Amerike, Afrike i Azije. Preferiraju indirektnu svetlost ili delimičnu senku. Direktna sunčeva svetlost može uzrokovati opekotine na njenim delikatnim listovima. Postavite ih na mesto gde će dobijati umereno svetlo, kao što je blizina severnog ili istočnog prozora. Previše svetla može uzrokovati da listovi izblede, dok će nedostatak svetla usporiti rast.

    Ova biljke vole vlažnu, ali ne natopljenu zemlju. Zalivajte ih kada je gornji sloj zemlje suv na dodir, ali ne dozvoljavajte da se zemlja potpuno osuši. Međutim, izbegavajte prekomerno zalivanje jer to može dovesti do truljenja korena. Tokom zime zalivanje smanjite. Redovno
    prskalicom orošavajte listove vodom kako biste održali visoku vlažnost.

    Tropske biljke treba đubriti tokom aktivnog perioda rasta, obično od proleća do jeseni. Tokom zime, biljke obično miruju i ne zahtevaju đubrenje. Koristite tečno đubrivo koje je razblaženo na pola jačine preporučene na ambalaži, posebno formulisano za sobne biljke ili univerzalno đubrivo za biljke.

    Držite ih podalje od hladnih promaja, ventilacionih otvora, i izvora toplote.
    Izvor: Internet
    Loading...