О нама

Вођени естетиком, природом и љубављу према биљкама, са циљем да учинимо своје окружење пријатнијим местом за живот, крајем 2014. почели смо да правимо саксије. Од неког чудног материјала, који личи на камен али није тежак, криве, дебеле, али оригиналне.

Наш труд су препознали пријатељи, пријатељи њихових пријатеља, и почели су да наручују и за њих (што за поклон, што за дом) оригиналне, декоративне, уникатне и пре свега другачије саксије, чиније и свећњаке. Ветар у леђа који су нам удахнули позитивном енергијом, коментарима али и финансијама, дао нам је енергије да уз редован посао којим се бавимо, развијемо и свој хоби и подигнемо га на један сасвим нови, виши ниво.

Сада наше саксије и чиније нису толико криве, има дебелих али зато што се нама тако свиђа, а што је најважније остале су и даље оригиналне. Надамо се да ће те и Ви и Ваше биљке уживати у нашим производима исто као што и ми уживамо, играјући се са разним облицима, материјалима и начинима завршне обраде док ручно стварамо наше производе.

Леп дан,
Камен Дизајн

Материјали

Материјал од којег израђујемо наше саксије и чиније је мешавина природних материјала где је основно везивно средство цемент. Остали састојци које користимо дају материјалу лакоћу, јачину и порозност која омогућава корену биљке да „дише“ односно да се осећа као у природном окружењу. Све саксије и чиније су заштићене од временских утицаја лаком за камен на воденој бази реномираног светског произвођача лакова и боја.

Због порозности материјала саксије и чиније нису 100% водонепропусне, тако да се може десити да се приликом обилног заливања појави влага на спољној страни саксије која се убрзо повуче.

Производња

Сви производи које правимо су ручно израђени у нашој радионици, без употребе машина и штетних адитива, а процес сушења се одвија природним путем.

Због захтевног начина мануалне производње, својстава самог материјала, али и завршне обраде, не можемо да направимо два потпуно идентична производа, што сваки од наших производа чини уникатним примерком. Разлике су минималне, нпр. висина, тежина или дубина могу да варирају +/- 2%.